Microdatacenters met oog voor duurzaamheid

Niet alleen het concept van de Tizzon datacenters is heel duurzaam van opzet als het gaat om bouwmethode, toepassingen van luchtbehandeling en overige systemen. Het datacenter en het luchtbehandelingssysteem is met het cradle to cradle concept ontwikkeld. De meeste materialen inclusief de PCM’s zijn herbruikbaar of verantwoord afbreekbaar.

Ongekend lage PUE
Dat komt tot uiting in de zeer lage PUE, de power usage effectiveness. Waar conventionele datacenters gemiddeld een PUE van 1,4 tot 2 hebben, kan het Tizzon concept toe met een ongekend lage PUE van 1,06 tot 1,10!
Hoewel het energieverbruik van de luchtbehandelingsinstallatie gemiddeld 5% is van de opgestelde ICT-apparatuur, streven we naar een optimaal verbruik van het totale datacenter.

Hergebruik mogelijk
De technische installaties hebben een lange technische levensduur: meestal 20 jaar en langer. De systemen zijn compact en daardoor eenvoudig verplaatsbaar. Alle materialen zijn bovendien geschikt voor hergebruik. Als het nodig is om het datacenter of systemen te verplaatsen, kunnen bijna alle onderdelen opnieuw worden gebruikt. Voor het PCM geldt een door Tizzon gegarandeerde levensduur van 20 jaar.

BREEAM
Door de combinatie van prefab bouwen, luchtbehandelingssystemen met Phase Change Materials, slim bouwen met als uitkomst een zeer laag energieverbruik en PUE voldoet het concept aan de normen voor BREEAM Very Good en Excellent. Hierdoor komt de totale investering in aanmerking voor verschillende subsidies.

Download business-case (pdf)

Interesse of vragen?
Neem contact op of bel 0174 75 02 99